Expertise

Achter Tubbing Milieu-advies (TM-a) staat Annemiek Tubbing. Dat betekent 7 jaar ervaring als adviseur bestuurs- en milieurecht en 7 jaar als officier van justitie milieu.
Deze expertise omvat dus zowel de bestuursrechtelijke als strafrechtelijke milieuhandhaving. In 2009 en 2010 heb ik bij SIKB kennis opgebouwd op het gebied van (bodem-)certificering, zodat ook het ‘privaat toezicht’  tot mijn expertise behoort. Naast juridische kennis op een groot aantal milieugebieden, richt ik mij met name op het grensgebied van bestuurs- en strafrecht. Denk bijvoorbeeld aan de Wet BIBOB, bestuurlijke strafbeschikking, bestuurlijke boete, certificering en erkenning. Door een groot netwerk in het milieu(handhavings-)veld kan ik ook andere milieugerelateerde diensten leveren of functioneren als bemiddelaar, bijvoorbeeld op het gebied van mediation of het voeren van procedures.

Begin 2013 heb ik de Masterclass Kennismanagement van DNV/De Baak afgerond. Daarmee heb ik een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. Een echte uitdaging, maar zeer inspirerend. Ik ben nog geen Master, maar heb wel een Certificaat Masterclass Kennismanagement ontvangen! Vanaf oktober 2013 werken Ans van Wijk en ik samen onder de naam Odin Kennismanagement vof. Neem een kijkje op de website: www.odinkennismanagement.nl. Het is de bedoeling dat ik de komende jaren de adviespraktijk op KM-gebied opbouw ten koste van het milieuwerk, al zullen er altijd een paar onderwerpen zijn die mij blijven boeien.

Naast mijn werk hou ik van reizen. Ik ben een expert in het ‘sola’  in een campertje rondreizen. Het mooiste wat er is en dan lang: 3 maanden is een mooie tijd om los te komen en de ’tijd te vertragen’. Van zo’n reis doe ik weer de nodige inspiratie en energie op en ik heb er minstens 3 jaar plezier van. 1 jaar voorbereiden, de reis zelf en de napret: printversie maken van mijn vakantieblog (annemiektubbing.waarbenjij.nu en annemiektubbing.reislogger.nl), keuze van foto’s die vergroot in de kamer mogen hangen, apart fotoboek met de mooiste foto’s en dan alle foto’s nog op DVD met een muziekje eronder.  Ik heb nu 3 van dergelijke reizen gemaakt: Australië en Nieuw-Zeeland (voorjaar 2008), Argentinië (najaar 2011) en Noord-Amerika: van New York naar Los Angeles (najaar 2015).